Συνταγή: ψητές γλυκοπατάτες με ρεβύθια

Συνταγή: ψητές γλυκοπατάτες με ρεβύθια

Συνταγή: ψητές γλυκοπατάτες με ρεβύθια

Ένα διαφορετικό σνακ με λίγες θερμίδες που φτιάχνεις πανεύκολα και απολαμβάνεις σε λίγα… δευτερόλεπτα!

Ένα διαφορετικό σνακ με λίγες θερμίδες που φτιάχνεις πανεύκολα και απολαμβάνεις σε λίγα… δευτερόλεπτα!

 Taco Stuffed Sweet Potatoes | Sweet Peas & Saffron

Συστατικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι και τρυπάς την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και τα απλώνεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

  • Αφαιρείς τα ρεβίθια από το φούρνο και βάζεις τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήνεις  για 40 λεπτά.

  • Στο μπλέντερ, χτυπάς το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό lime, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

  • Με ένα μαχαίρι, ανοίγεις μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, τις γεμίζεις με τα ρεβίθια και περιχύνεις με τις σος γιαουρτιού.

  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγη γουακαμόλε.