Τα χαρακτηριστικά ενός τοξικού συντρόφου

Τα χαρακτηριστικά ενός τοξικού συντρόφου

Αν έχεις δίπλα σου έναν τέτοιο άνθρωπο, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να τον βγάλεις μια για πάντα από τη ζωή σου

Δε θα αναλύσουμε γιατί έχεις έναν τέτοιο τύπο δίπλα σου. Στην καθεμία θα μπορούσε να συμβεί. Το θέμα είναι να φύγεις από αυτή τη σχέση, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τα χαρακτηριστικά ενός τοξικού συντρόφου

Δεν ξέρουν να ακούνε

Τα συναισθήματα και οι ανάγκες σου, ποσώς τους ενδιαφέρουν. Όπως αντιλαμβάνεσαι, επικοινωνία με έναν τέτοιο άνθρωπο, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Το μόνο που επιζητά είναι να επιβάλλει τα θέλω και τις απόψεις του και όχι η αμφίδρομη επικοινωνία.

 

View this post on Instagram

 

@igynaika.gr #igynaika_gr

A post shared by igynaika.gr by Evi Visvardi (@igynaika.gr) on

Δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός 

Είναι ψυχρός απέναντί σου και δεν φταις εσύ γι΄αυτό. Είναι αδιάλλακτος γενικότερα στη ζωή του, χωρίς ενσυναίσθηση. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτούλης του.

Thumbnail

Είναι επικριτικός 

Ο τρόπος για να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του, είναι να μειώνει εσένα. Έτσι, έχει την ψευδαίσθηση ότι σου επιβάλλεται.

Είναι ναρκισσιστής 

Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, δε θα μπορούσε να μην είναι και ναρκισσιστής. Είναι επιφανειακός και ακόμη και όταν δείχνει πως είναι λίγο πιο ευαίσθητος, είναι όταν θέλει να κερδίσει κάτι.

Θέλει να σε ελέγχει και να σε χειραγωγεί 

Δε θέλει δίπλα του μια σύντροφο, αλλά κάποια που μπορεί να την ελέγχει και συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις προσταγές και τις επιθυμίες του. Είναι άτομο που έχει μάστερ στη χειραγωγία των άλλων και στο τέλος θα σε κάνει να πιστεύεις πως εσύ φταις για όλα. Διότι είναι επίσης ειδικοί στο να ασκούν ψυχολογική και συναισθηματική βία. Εννοείται όμως πως δεν φταις, παρά μόνο ότι αφέθηκες στον λάθος άνθρωπο.

Είναι ανταγωνιστικοί και εμμονικοί 

Στην πραγματικότητα είναι γεμάτοι ανασφάλειες, αλλά επειδή έχουν κόμπλεξ και δε θέλουν να δείξουν τις αδυναμίες του, αντλούν δύναμη με το να μειώνουν τους άλλους. Γι΄αυτό και δεν θέλουν δίπλα τους κάποιον με αυτοπεποίθηση που πατά γερά στα πόδια του. Αντί να σε θαυμάζει, μπαίνει σε μια ατέρμονη σύγκριση μαζί σου και όσο εσύ επιτυχγάνεις, τόση πικρία θα σε βγάζει μέχρι να σε ρίξει ψυχολογικά. Οι συγκρούσεις άλλωστε και οι εντάσεις είναι το φόρτε τους.