Τα πάντα συμβαίνουν πραγματικά για έναν λόγο;

Όταν περνάμε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μας, έχουμε να κάνουμε με μια κρίση. Καθώς είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τα χειρότερα, θα υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν, όπως και θα λέμε πολλές φορές  «Απλά δεν καταλαβαίνετε, τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο» ή «αφήστε με μόνη … δεν έχετε ιδέα».

Όταν βρισκόμαστε εν μέσω τέτοιων περιόδων, αυτά τα λόγια μπορεί να είναι δύσκολο να ακουστούν και ακόμη πιο δύσκολο να πιστέψουν οι άλλοι.

Αλλά, τι θα γινόταν αν ήταν αλήθεια; Τι συμβαίνει αν όλα συμβαίνουν πραγματικά για έναν λόγο; Τι θα συμβεί αν ζούμε σε έναν κόσμο ανάπτυξης, αλλαγής, ευαισθητοποίησης και αγάπης για να μάθουμε να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε;

Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε κάποιο σημείο της ζωής μας, είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε κάποιες εμπειρίες που, όταν κοιτάξουμε πίσω, μπορούν να γίνουν αντιληπτές με εκτίμηση. Άλλοι επέζησαν από καταστροφικές καταστάσεις – όπου δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα φως . Ραγισμένες καρδιές, οικονομική καταστροφή, κατάθλιψη ή ακόμα και ο θάνατος ενός αγαπημένου. Ολα αυτά, χωρίς αμφιβολία, προκαλούν  θλίψη, θυμό, ασθένεια και απόσυρση. Όλοι βλέπουμε αυτές τις προκλήσεις όμως διαφορετικά. Για μερικούς, η ανεργία είναι τόσο καταστροφική ώστε να μην μπορούν να βγουν από το κρεβάτι, ενώ άλλοι μπορούν να πουν ό, τι συνέβη συνέβη και να μετατρέψουν αυτή την ενέργεια σε κίνητρο.

Γιατί τέτοιες διαφορετικές απαντήσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις;

Είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να δούμε τα πράγματα. Αυτό κάνει τη διαφορά.

Έχουμε την ευκαιρία, κάθε λεπτό κάθε μέρα, να βλέπουμε τα πράγματα ως μια πρόκληση – ή να βλέπουμε τις καταστάσεις ως δώρο. Αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι μια δυνατότητα για ευλογία, συγχρονικότητα με τις επιθυμίες μας και θαύματα. Αλλά, για να δούμε τις ευλογίες, πρέπει να αλλάξουμε την προοπτική μας.

Λοιπόν, πώς θα φτάσουμε εκεί;

Ρωτώντας αυτές τις ερωτήσεις, με μια ανοιχτή καρδιά και νου, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την ηρεμία και την ευτυχία:

Ποιά είναι η αξία της εμπειρίας;
Ποιό είναι το δώρο;
Τί έμαθα;
Πώς μεγάλωσα;

Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος φιλόσοφος που εξάσκησε το ορθώς σκέπτεσθαι μέσα σε πραγματικές συνθήκες κι όχι σε έναν ιδεατό κόσμο. Η φιλοσοφία κινείται σε δύο επίπεδα: το θεωρητικό και το πρακτικό – όπου έδωσε μεγαλύτερη έμφαση ο Αριστοτέλης. Το ζήτημα είναι εμείς τί αποκομίζουμε, τί αφομοιώνουμε, πώς επηρεάζεται προς το καλύτερο η καθημερινότητά μας από τα διδάγματα και τη σοφία, από τα ίδια τα γεγονότα.

Ως ανθρώπινα όντα, μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλα συμβαίνουν και φυσικά ότι συμβαίνουν «κακά» πράγματα.

Ωστόσο, όταν έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από μια διαφορετική οπτική – να ανακαλύψουμε τον κρυμμένο νέο δρόμο .Αυτό μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο!

Σκέψου:Ισως να είναι μια ακόμα δωροστιγμή σου ! Celebrate your life!

 

Γιορτάστε τη ζωή σας!

Celebrate Your Life !

Ενημερωθείτε για τα Soul Fests του 2020 !!!

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com