Από την Πόπη Wallick

Θες θες σου λέω γιατί είναι βάλσαμο και φάρμακο ειδικά τώρα που χειμωνιάζει και οι ιώσεις θερίζουν,

θα χρειαστείς:

800 gr. ζωμό κοτόπουλου
2-3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
4 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού. σκόνη κρεμμυδιού
2 μικρά μπρόκολα (πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια)
3 βούτυρο κ.σ.
⅓ φλιτζάνι αλεύρι
3½ – 4 φλιτζάνια γάλα
4 φλ. ψιλοκομμένα τυρί τσένταρ
1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
½ κουτ. πιπέρι σκόρδο
6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις το ζωμό κοτόπουλου, τις πατάτες καρότα και τη σκόνη κρεμμυδιού.
Σιγοβράζεις με το καπάκι για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτεις το μπρόκολο, και σιγοβράζεις για επιπλέον 10 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνεις και το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να γίνει χρυσαφί, προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις για επιπλέον 5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτεις το τυρί και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι του σκόρδου.
Ρίχνεις τη σάλτσα με το τυρί στην κατσαρόλα και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αν σου βγει πηχτή ρίχνεις κι άλλο γάλα, σερβίρεις με τραγανό μπέικον.