Το θρυλικό Versace φόρεμα της Άννας Βίσση που απήχθει και όλη η ιστορία για πρώτη φορά

Το θρυλικό Versace φόρεμα της Άννας Βίσση που απήχθει και όλη η ιστορία για πρώτη φορά

Ήταν η τελευταία δημιουργία που σχεδίασε ο Gianni πριν τον δολοφονήσουν

Ένα φόρεμα πανοπλία με την υπογραφή του ιταλού μόδιστρου, Gianni Versace έγινε η αφορμή να θυμηθεί η Άννα Βίσση τα 90s στις αθηναϊκές πίστες και να μιλήσει για ένα κειμήλιο της υψηλής ραπτικής στην Χριστίνα Πολίτη και την Vogue Greece…

»Αυτό το μακρύ μεταλλικό Versace φόρεμα είναι το απόλυτο κειμήλιο της haute couture. Ολόχρυσο, είναι το τελευταίο που σχεδίασε ο ίδιος ο Gianni Versace πριν τον δολοφονήσουν. Θυμάμαι ότι το είχα δει φορεμένο από την Naomi Campbell και είχα εντυπωσιαστεί. Είναι μακρύ και εκθαμβωτικό, φτιαγμένο με το χαρακτηριστικό βαρύ μεταλλικό πλέγμα, και μπροστά έχει κεντημένο έναν τεράστιο σταυρό. Mου θυμίζει τη χρυσή μου δεκαετία του ’90, γεμάτη χρυσούς δίσκους, επιτυχίες και υπερπαραγωγές… Το έβαλα στα Αστέρια  το 1998, σε ένα από τα καλύτερα σόου μου», εξομολογείται η Άννα.

Anna Vissi Versace dress

»Τότε ταξίδευα κάθε χρόνο στη Ρώμη και ντυνόμουν στο ατελιέ του Versace. Τους ήξερα όλους και με αγαπούσαν πολύ. Ευτυχώς γιατί μου έκαναν καλύτερες τιμές. Αυτά τα ρούχα ήταν πανάκριβα. Είχα γνωρίσει και την Donatella, η οποία συμφωνούσε να βάζω μακριές τουαλέτες στα σόου. Πήγαινα, έκανα τρεις πρόβες και μου έστελναν τις παραγγελίες σε υπέροχα πακέτα, με μακριές λευκές κορδέλες. Κάποια από τα ρούχα ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένα για μένα, και κεντημένα με φοβερή λεπτομέρεια, ενώ το φόρεμα-πανοπλία με τον σταυρό ήταν το πιο ακριβό απ’ όλα. Μου θυμίζει όπως και τα περισσότερα τον Νίκο Καρβέλα, όταν τον περίμενα φτιαγμένη στην τρίχα στην σκηνή κι εκείνος δεν έβγαινε.»

»Η συγκλονιστική ιστορία του συγκεκριμένου φορέματος είναι ότι είχα να το δω είκοσι χρόνια. Μου το έκλεψαν την χρονιά που το πρωτοφόρεσα. Χάθηκε κατά την μεταφορά του από το σπίτι. Το βρήκα πριν από μια τετραετία όταν κάποιος θέλησε να το επιστρέψει ζητώντας λύτρα. Μεγάλη ιστορία. Τελικά δεν χρειάστηκε να τα πληρώσω γιατί ανακαλύψαμε ποιός το είχε. Ήταν κρίμα να χαθεί τέτοιο κειμήλιο. Αν μάθουν από τον οίκο Versace ότι το έχω, ίσως μου το ζητήσουν για το μουσείο τους ή για κάποια έκθεση…»

Versace dress Anna Vissi

»Νομίζω ότι ήμουν η πρώτη που επένδυσε στο ακριβό ντύσιμο στην πίστα. Φόρεσα δερμάτινα κι έφερα τα πάνω-κάτω. Με κορόιδευαν γιατί όλες τότε έκαναν κοινότοπες αλλαγές. Μετά με δόξασαν.»

Πηγή: Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου/Ιανουρίου 2020 της Vogue Greece.