Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φιλανδίας βρήκε νέο όπλο γαι δυνατή καρδιά! Τη χαλάρωση σε μια ζεστή σάουνα δεν σας κάνει μόνο να νιώθετε όμορφα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, ακριβώς όπως και η άσκηση μέτριας έντασης.

Οι ερευνητές ανάφεραν ότι χρήση της σάουνας για 30 λεπτά  μείωσε την αρτηριακή πίεση και αύξησε τον καρδιακό ρυθμό,όπως η μέτρια σωματική δραστηριότητα!

Δεν είναι απολύτως σαφής ο λόγος, αλλά η θερμότητα της σάουνας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Η υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί εφίδρωση και αυτό συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

 

Επίσης οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η σάουνα βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Η χρήση σάουνας χαλαρώνει ,σε  απομακρύνει από τα κινητά τηλέφωνα και γενικά ξεχνάς για λίγο τις απαιτήσεις της καθημερινότητας !

Οι ειδικοί υποστηρίζουν τη χρήση σάουνας τρεις έως και επτά φορές την εβδομάδα για να προσκομίσουμε όλα τα οφέλη για την υγεία.

 

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη σάουνα, υπάρχουν φυσικά προφυλάξεις:

Όσοι αντιμετωπίζουν καρδιακές παθήσεις ή άλλα προβλήματα υγείας θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν με το γιατρό τους.

Όσοι λαμβάνουν φάρμακα για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση ίσως χρειαστεί να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί μπορεί να νιώσουν ζαλάδα ή λιποθυμία,πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό τους !