Αστρολόγος:Καλοκαίρι 2020, Τι θα μας Συμβεί;

 Αστρολόγος:Καλοκαίρι 2020, Τι θα μας Συμβεί;

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται στην «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός, προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, αλλά τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτών των μαθημάτων.

Πέτρος Κατσαμάκης

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

2 ΙΟΥΝΙΟΥ η Αφροδίτη περνά σε ευθύδρομη φαινομενικά πορεία στην 14η μοίρα των Δίδυμων

5 Ιουνίου Έκλειψη Σελήνης στην 15η μοίρα του ζωδίου του Τοξότη

18 Ιουνίου ο Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Καρκίνου έως και τις 12 Ιουλίου

21 Ιουνίου Έκλειψη Ηλίου στη 0η μοίρα του Καρκίνου

2 Ιουλίου ο Κρόνος ανάδρομος επιστρέφει στον Αιγόκερω

5 Ιουλίου Έκλειψη Σελήνης στη 13η μοίρα του Αιγόκερου

Και το καλοκαίρι συνεχίζει ακριβώς στην ίδια λογική που είχα αναφέρει και στην Άνοιξη του 2020, βάζοντας καρμικά την αναγκαιότητα της από-διαστρέβλωσης ανάμεσα στη σύγκρουση των εννοιών «ασφάλεια» και «ελευθερία». Μία σύγκρουση που εντελώς διαστρεβλωμένα έχει δομηθεί σε μια κοινωνική νόρμα εξουσίας και ελέγχου ζητώντας σου να επιλέξεις «ξεπουλώντας» το ένα για το άλλο, και συνήθως σου προτείνεται να ξεπουλάς την ελευθερία σου για μία από ό,τι αποδείχθηκε εντελώς ουτοπική ασφάλεια, που θυμίζει φυλακή.

Τρεις Εκλείψεις και σημαντικοί Πλανήτες σε σημαντικά πόστα έρχονται καρμικά να σου ξεκαθαρίσουν στο ξεκίνημα της εποχής του Υδροχόου πως, αν η ασφάλεια δεν παρέχει ελευθερία και η ελευθερία δεν παρέχει ασφάλεια, κάτι έχει δομηθεί εντελώς στρεβλωμένα και εκ του πονηρού. Θα παρατήρησες ίσως πως ούτε «ελεύθερος» αισθάνεσαι, αλλά ούτε και ασφαλής.

Σημαντικοί Πλανήτες και όψεις αυτό το καλοκαίρι σε φέρνουν αντιμέτωπο με ένα βαθύ, συμπαντικό ερώτημα που σου θέτει ο Κρόνος στον Υδροχόο, ρωτώντας σε διαρκώς εδώ και πολλά χρόνια ποιό το νόημα όλης αυτής της παραχώρησης της ελευθερίας σου; Των ανθρωπίνων αναγκών σου; Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σου;

Ποιο το νόημα και πάλι αυτού του φαύλου κύκλου πόνου, φόβου, τρόμου, επιβίωσης, αγωνίας και η κατεδάφιση κάθε ενήλικης υπόστασής σου με αντάλλαγμα μια ακόμη πιο βαθιά ανασφάλεια, τρόμο, φόβο, αγωνία, υποτίμηση και απαξίωση; Και σου θυμίζει μέσα από έντονα γεγονότα πως ενσαρκώθηκες για να εξελιχθείς και όχι να παραμείνεις ένα μικρό τρομαγμένο, καταπιεσμένο, πλανεμένο, προδομένο αδύναμο παιδάκι που οι εκάστοτε «γονείς» του το τρομοκρατούν, του επιβάλλονται, κυριαρχούν επάνω του, μην αφήνοντάς του κανένα περιθώριο ενηλικίωσης, αυτοδυναμίας και ελεύθερης βούλησης.

Αυτό το καλοκαίρι σου ζητά να δεις πως αυτός ο φαύλος κύκλος καρμικά δεν θα λάβει τέλος, αν εσύ δεν κάνεις αυτό που καρμικά σου ζητιέται για την εξέλιξή σου: μια βαθιά αναβάθμιση και έναν ουσιαστικό επαναπροσδιορισμό, κατανοώντας πως ούτε η αλήθεια, ούτε η ελευθερία, ούτε η ασφάλεια, ούτε ο σεβασμός, ούτε η αγάπη θα σου αποδοθούν αν εσύ δεν τα «αφυπνίσεις» μέσα σου.

Δεν θα σου αποδοθούν από τον «έξω κόσμο» όσο εσύ «λουφάζεις» στα τραύματά σου και συναισθηματικά παραμένεις αυτό το συναισθηματικά υποταγμένο, τρομαγμένο, αποπλανημένο και προδομένο παιδί σε συσκευασία μεσήλικα. Η εποχή του Υδροχόου και το πέρασμα στην πέμπτη διάσταση μιλάει για αγάπη, ελευθερία, υψηλή συνειδητότητα και πνευματικότητα από τις οποίες είναι δομημένη αδιαμφισβήτητα η ύπαρξή σου, ασχέτως το πώς αντιμετωπίστηκες και αντιμετωπίζεσαι.

Ζητάει από όλους να συνδεθούμε με το κέντρο της ύπαρξής μας με αυτό το κομμάτι που όταν συνδεόμαστε από την ασυνείδητη κατάσταση του ζώου γινόμαστε άνθρωποι και να εκπέμψουμε αυτή τη συχνότητα προς τα έξω ενάντια στον τρόμο, στον φόβο, στην βία, στην καταστολή, ενάντια σε κάθε μορφή αρρώστιας, αλλάζοντας τη δόνηση αυτής της διάστασης σε ελευθερία, αλήθεια και αγάπη. Όταν μεταλλάξουμε τον πανάρχαιο φόβο και τον πόνο αυτής της διάστασης που φέρει και ανακυκλώνει η ανθρωπότητα αιώνες τώρα σε ένα ανώτερο δυναμικό πεδίο, αυτό της Αγάπης και της ανθρωπιάς, αυτό θα είναι και θα σημαίνει το πέρασμα στην πέμπτη διάσταση.

Το μόνο καρμικά που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις είναι πως η αλλαγή δόνησης θα έρθει μέσα από εμάς και όχι έξω από εμάς. Απ’ έξω θα συνεχίσουν να έρχονται ακριβώς αυτά που ξέρεις, μιας και δεν είσαι χθεσινός σε αυτόν τον Πλανήτη.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας αλλά και ο Δίας μιλούν για δυο ενέργειες καταλύτες αυτή της Αλήθειας και της Αγάπης, που θα οδηγήσουν σε ένα παγκόσμιο ξεκαθάρισμα του ψεύδους, της πλάνης και της απάτης και θα επιφέρουν μια μαζική αφύπνιση από τα ένστικτα, τη χωριστότητα, τον τρόμο προς το άνοιγμα της καρδιάς, τόσο κυριολεκτικά όσο και συμβολικά, θεραπεύοντας μέσα από μια άλλη βαθιά συμπαντική συχνότητα τη χωριστότητα, τη βία, τον τρόμο και μεταλλάσσοντάς σε από κατώτερο ον των ενστίκτων σε αυτό που γεννήθηκες να είσαι, Άνθρωπος με υπαρξιακή ανάπτυξη, πνευματικότητα, ελευθερία και αγάπη.

Γινόμενος αυτό που γεννήθηκες από τον Δημιουργό σου να είσαι και όχι αυτό που σου ζητάνε και τους εξυπηρετεί να γίνεις, θα μπορέσεις να ελευθερώσεις επιτέλους την «κάμπια» σου και να γίνεις η «πεταλούδα» σου.