Τα Σαββατοκύριακα που ξυπνάς πιο αργά και θες κάτι πιο γλυκό και χαλαρωτικό, για τον καλό σου, για τα παιδιά, για τους φίλους, προγραμματίσου και φτιάξε:
Τηγανίτες, με μήλο γιαούρτι και κανέλα!
Για 12 τηγανίτες
Θα χρειαστείς:
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος πλήρης
αλεύρι 1 φλιτζάνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
εκχύλισμα βανίλιας 1/4 κουταλάκι του γλυκού
1 μεγάλο μήλο
Βάζεις το αυγό το γιαούρτι και την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Μετά ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα, βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Ξεφλουδίζεις το μήλο, βγάζεις το κουκούτσι και το τρίβεις στον τρίφτη, το ρίχνεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις
Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ψεκάζεις με λάδι ή το αλείφεις όχι πολύ, εγώ βάζω βούτυρο, χρησιμοποιείς
1/4 κούπα κύπελλο μέτρησης, ρίχνεις στο τηγάνι το 1/4 του φλιτζανιού το μείγμα τηγανίτας και το αφήνεις μέχρι να κάνει φουσκάλες, μόλις κάνει φουσκάλες το γυρίζεις από την άλλη πλευρά με σπάτουλα. Δεν θέλει πολύ, 1,2 λεπτά θα το καταλάβεις θα ροδίζει λίγο και θα στεγνώνουν οι άκρες
Τις βγάζεις και τις σερβίρεις με ζάχαρη άχνη, μέλι, πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου.
Εγώ τρίβω παραπάνω μήλο το περνάω λίγο από το τηγάνι με βούτυρο και καστανή ζάχαρη και γαρνίρω από πάνω!
Σλουρπ σου λεω!

Από την Πόπη Wallick

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here