Ο Σωστός τρόπος να απολυμάνετε τα καλλυντικά σας!

Ο Σωστός τρόπος να απολυμάνετε τα καλλυντικά σας!

ιδικά τώρα στην εποχή μετά-κορωνοϊού ο σωστός καθαρισμός και η απολύμανση των καλλυντικών θεωρούνται πιο απαραίτητα από ποτέ. Ακολουθούν οι βασικές οδηγίες για το πώς να απολυμάνετε τα καλλυντικά σας:

Ας αρχίσουμε με τα βασικά

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση θα πρέπει να απολυμαίνονται κάθε 2-3 εβδομάδες, ειδικά εάν ταξιδεύετε ή εάν είστε άρρωστη. Ενώ το να μοιράζεστε τα προϊόντα ομορφιάς σας με άλλους καλό είναι να αποφεύγεται, σε περίπτωση που συμβεί, είναι πολύ σημαντικό να απολυμαίνονται αμέσως.

παπούτσια με χοντρό τακούνι - fashionfull.gr

Κραγιόν

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε το κραγιόν με λίγο οινόπνευμα και έπειτα να το σκουπίσετε πολύ προσεκτικά.

Μολύβια

Ξύστε μερικές φορές τα μολύβια χειλιών και ματιών πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Συσκευασίες

Χρησιμοποιήστε λίγο οινόπνευμα και μία πετσέτα με μικροΐνες για να απολυμάνετε τα μπουκάλια των foundations, τα tubes των κραγιόν και το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες.

5 τέλεια καλλυντικά που χρησιμοποιώ και δεν είναι διάσημα brands!

Mascara

Το βουρτσάκι της mascara είναι πολύ δύσκολο να απολυμανθεί. Εάν το χρησιμοποίησε κάποια φίλη σας, προτιμήστε να αγοράσετε μία νέα mascara ή χρησιμοποιήστε spoolies μίας χρήσεως.

Πινέλα

Τα πινέλα του μακιγιάζ θα πρέπει να καθαρίζονται με σαπούνι και νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πούδρες και σκιές

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα μακιγιάζ, ξύστε την πάνω στρώση της πούδρας. Στη συνέχεια ψεκάστε την με οινόπνευμα και αφήστε τη να στεγνώσει φυσικά.

Προϊόντα με κρεμώδη υφή (lip balms, ρουζ, κρέμες κλπ)

Όσο καθαρά και να είναι τα χέρια σας, αποφύγετε την επαφή τους με προϊόντα με κρεμώδη υφή, όπως ρουζ, κρέμες και lip balms, που βρίσκονται σε βαζάκια. Προτιμήστε την εφαρμογή τους με κάποιο πινέλο ή με μια ειδική σπάτουλα μακιγιάζ.