Από την Εύη Βισβάρδη

Κι όμως ! Το κλειδί της επιτυχίας μπορεί να είναι στην πίσω τσέπη σου!Τώρα,καθόλου φιλοσοφικά δεν σας το γράφω αυτό!

Τι εννοώ;

Είναι κάποιες στιγμές που νομίζεις ότι το Σύμπαν σου κάνει “κερατάκια” ! Ψάχνεις απεγνωσμένα τον πλησιέστερο τοίχο να χτυπήσεις το κεφάλι σου,γιατί ναι, είναι γεγονός,όλα πάνε στραβά!

Ο σοφός Λαός (που μοιάζει,τελικά, καλύτερος γιατρός από τον χρόνο), λέει “ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται” και φίλοι μου, πιστέψτε με ,έχει δίκιο! Πιάσου από εσένα και ξαπόστασε!

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την επιμονή, έχεις δοκιμάσει το χιούμορ,την ειλικρίνεια.

Ήσασταν χαρούμενοι, άγριοι,το ζητήσατε ευγενικά, τα βροντήξατε και φύγατε,αλλά μπα ….τίποτα δεν άλλαξε.

Είναι αυτό που λέμε “δεν μου κάθεται με τίποτα μια άσπρη μέρα!’

Σε αυτές τις στιγμές μια καλή ιδέα είναι να μην του κάτσεις κι εσύ (του Σύμπαντος ).

Να βγεις από την μπρίζα, να κάνεις ένα διάλειμμα βρε αδερφέ, από την προσπάθεια (σαν τραυματίας παίκτης του #Survivor κι ας “πεινάς”), ν’ αλλάξεις κουβέντα με το Σύμπαν και να τ’αφήσεις να μιλάει μόνο του!

Με λίγα λόγια να τα παρατήσεις!

Ναι ,κι όμως είναι κι αυτό μια λύση κι ας σου φαίνεται αδύνατον κι ας μην την σκέφτηκες,ποτέ, σοβαρά.

Για να δεις ότι, στην πραγματικότητα, μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα, μέρα με τη μέρα, στρέφοντας την ενέργειά σου προς έναν άνθρωπο ή τον εαυτό σου με φίλους ή σ’ ένα μοναστήρι που λέει ο λόγος, να χαλαρώσεις, να ήρεμήσεις, να ασκηθείς,να ανακάμψεις. Ακόμα και οι άστεγοι της πόλης,ταλαιπωρούνται,αλλά ξέρουν να απολαμβάνουν μια ηλιόλουστη ημέρα στο παγκάκι!

 

Τίποτα δεν είναι μόνιμο,θυμήσου!

Ούτε καν τα προβλήματά μας! Δεν είναι κλισέ, είναι η πραγματικότητα και πάψε να τη χρησιμοποιείς μόνο απαισιόδοξα και με φόβο!

Το ξέρω,νιώθεις “Ζήνα η τσαλακωμένη Βασίλισσα της Ζούγκλας” από την υπερπροσπάθεια, αλλά πίστεψέ με, υπάρχουν κι εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν καθόλου να προσπαθήσουν για να αλλάξουν τίποτα,λόγω φύσης, λόγω θέσης,λόγω συνθηκών και σίγουρα δεν είναι για πάντα δυστυχισμένοι!

Επειδή, στην πραγματικότητα,το πιο σύντομο “μπροστά” μπορεί να είναι το “πάρε φόρα κάνοντας πίσω” ,όταν φτάσεις μπροστά, μην ξεχάσεις να μας γράφεις !

Φιλικά,

Εύη Βισβάρδη/ igynaika@gmail.com/Facebook/Instagram/

 Υ.Γ Δες κι εδώ ένα φτηνό “φάρμακο”