Το κόλπο στο λούσιμο των μαλλιών που τα κάνει πιο λαμπερά

 Το κόλπο στο λούσιμο των μαλλιών που τα κάνει πιο λαμπερά

Αντίστοιχα με τη λαμπερή επιδερμίδα, τα λαμπερά μαλλιά είναι ένα ακόμη beauty challenge στην καθημερινή μας ρουτίνα. Γιατί όλες τα θέλουμε, αλλά λίγες τα καταφέρνουμε. Εκτός όμως, από τα σωστά, εξειδικευμένα προϊόντα και τις θεραπείες στα κομμωτήρια, πάντα υπάρχουν αυτά τα μικρά tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανέξοδα και πρακτικά.

 

View this post on Instagram

 

@igynaika.gr Μάθε τις τάσεις στα μαλλιά που αποχαιρετάς το 2020 #igynaika_gr

A post shared by igynaika.gr (@igynaika.gr) on

Τι θα έλεγες λοιπόν, αν άλλαζες μια μικρή συνήθεια στο λούσιμο των μαλλιών σου, που θα τα έκανε ακόμη πιο λαμπερά;

Εσύ ήξερες αυτό το τρικ με το dry shampoo;

Το κόλπο στο λούσιμο

Ξέρω πόσο απολαυστικό- χαλαρωτικό μπορεί να είναι το μπάνιο με ζεστό νερό χειμώνα- καλοκαίρι. Όμως, όπως στην επιδερμίδα μας, έτσι και στα μαλλιά, το λούσιμο με ζεστό (οριακά καυτό- ορισμένες το παρακάνουμε) νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αφυδάτωση κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, να κάνει τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ακόμη πιο λιπαρά (αφαιρούνται τα φυσικά έλαια και εκκρίνεται ακόμη περισσότερο σμήγμα) αλλά και να ξεθωριάσει το χρώμα τους, σε περίπτωση που έχεις βαμμένα μαλλιά και συνδυαστικά δεν χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προϊόντα. Κι αυτό γιατί «ανοίγει» τα λέπια της τρίχας χωρίς να τα «κλείσει», γεγονός που καθιστά τα μαλλιά ακόμη πιο εύθραυστα.

 

View this post on Instagram

 

@igynaika.gr Μάθε τα πάντα για τα μαλλιά #igynaika_gr

A post shared by igynaika.gr (@igynaika.gr) on

Η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά;

Όχι το κρύο νερό- δεν θέλουμε να αρρωστήσεις μέρες που είναι. Δύο λεπτά πριν τελειώσεις το μπάνιο σου, γύρισε το διακόπτη στο κρύο νερό και ξέβγαλε με αυτό τα μαλλιά σου. Αν θέλεις για να μην πάθεις κρυπογήματα, μπορείς να έχεις βγει από το μπάνιο και να κάνεις μόνο τα μαλλιά σου.

Don't Wash Your Damaged Hair Everyday!!! 5 Best Dry Shampoo 2017 ...

«Προτείνω πάντα να κάνετε ένα γρήγορο, δροσερό ξέβγαλμα στο ντους, πριν βγείτε, για να κλείσετε τα λέπια των τριχών. Τα λέπια των μαλλιών ανοίγουν στο ζεστό νερό, γεγονός που τα καθιστά πιο επιρρεπή στη φθορά, ενώ το δροσερό- κρύο νερό τα κλείνει, βοηθώντας τα μαλλιά να είναι ακόμη πιο απαλά» λέει χαρακτηριστικά η celebrity hairstylist Sarah Potempa.