Βάλε το αβοκάντο στη ζωή σου και φτιάξε #guamole !

0
601
Από την Πόπη Wallick
Βάλε το αβοκάντο στη ζωή σου που είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός και φτιάξε #guamole!

Θα χρειαστείς:
4 ώριμα αβοκάντο, παίρνω Κρήτης, αν δεν είναι ώριμα τα βάζω σε σακούλα καφέ μανάβη και σε κλειστό ντουλάπι 2 με 3 ημέρες
3 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)
8 σταγόνες σάλτσα Tabasco
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια (1 μικρό κρεμμύδι)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεσαία ντομάτα, χωρίς τους σπόρους σε μικρά κομματάκια

Δες κι αυτό: Ώρα για Semifreddo και Φαντασία!

Διαδικασία:

Κόψε τα αβοκάντο στο μισό, βγάλε τα κουκούτσια και ρίξε το εσωτερικό τους σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση αυτό που θα το σερβίρεις. Πρόσθεσε αμέσως το χυμό λεμονιού, (για να μην μαυρίσει) το Tabasco, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.

Πάρε δυο μαχαίρια κοφτερά και ξεκίνα να πολτοποιείς το αβοκάντο διαγώνια, μέχρι να γίνει μικρά κομμάτια, ρίξε τις ντομάτες, ανακάτεψε καλά και τσέκαρε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρεις με nachos chips μπορείς και με άλλα αλλά δεν μου αρέσει να μπασταρδεύω τις συνταγές. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις και για βάση σάντουιτς, με κοτόπουλο ή κρέας!

Δες κι αυτό:

Μακαρονάδα με θαλασσινά! Τί άλλο;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here