Vegan Καρμπονάρα Misko

Vegan Καρμπονάρα Misko

Vegan Καρμπονάρα Misko

Μπορεί μια Καρμπονάρα να είναι vegan; Κι όμως μπορεί! Πανεύκολη, με υλικά που βρίσκετε πλέον στα μεγάλα σουπερμάρκετ αλλά και σε καταστήματα ειδικής διατροφής, έτοιμη και λαχταριστή σε μόλις 35 λεπτά.

Vegan Καρμπονάρα Misko

preperation10΄Χρόνος
Προετοιμασίας

cup25΄Χρόνος
Μαγειρέματος
hatεύκοληΒαθμός
Δυσκολίας
dish4Μερίδες

materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

100 γρ. vegan μπουκίτσες μπέικον

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

70 γρ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς

120 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη ή μαγειρική κρέμα κάσιους

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά

1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το vegan μπέικον για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε σε blender ή επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) τα κάσιους στραγγισμένα, το γάλα σόγιας (ή την κρέμα κάσιους), το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε σε ρευστή σάλτσα.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα στην οποία έβρασαν μαζί με τη σάλτσα και το vegan μπέικον. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.