Βραβεία Grammy: Η «παρέμβαση» του Ζελένσκι στην τελετή – Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα

Βραβεία Grammy: Η «παρέμβαση» του Ζελένσκι στην τελετή – Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα

«Παρέμβαση» έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

 μέσα από βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην τελετή απονομή των βραβείων Grammy το βράδυ της Κυριακής 3/4. Ο Ζελένσκι ζήτησε τη στήριξη των ανθρώπων «με όποιον τρόπο μπορείτε».

Κατά τη διάρκεια του μηνύματος, παρομοίασε την εισβολή με μια θανατηφόρα σιωπή που απειλεί να σβήσει τα όνειρα και τις ζωές του ουκρανικού λαού. «Οι μουσικοί μας φοράνε πανοπλία αντί για σμόκιν. Τραγουδούν στους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμα και σε αυτούς που δεν τους ακούνε… Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», είπε αρχικά. 

«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε το σήμερα για να πούμε την ιστορία μας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα κοινωνικά σας δίκτυα, στην τηλεόραση, υποστηρίξτε μας με όποιον τρόπο μπορείτε, αλλά όχι σιωπή. Και τότε θα έρθει η ειρήνη σε όλες τις πόλεις μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Ζελένσκι.

Μετά το μήνυμά του, ο Τζον Λέτζεντ ερμήνευσε το τραγούδι του Free με τους Ουκρανούς μουσικούς Σιουζανα Ιγκλινταν και Μικα Νιούτον και την ποιήτρια Λιούμπα Γιάκιμτσουκ, καθώς εικόνες από τον πόλεμο εμφανίζονταν στις οθόνες πίσω τους.

tlife