Ίσως δεν το πίστευες, όμως κάποιοι άνθρωποι κρίνουν ή επικρίνουν το πού και πώς  φοράς τα δαχτυλίδια. Η γνώμη τους για το νόημα των δαχτυλιδιών στα δάχτυλα μπορεί να είναι αλήθεια ή και ψέμα, είναι όμως για πολλούς παράδοση.
Έχετε κάνει υποθέσεις σχετικά με τη σημασία των δακτυλιδιών σας;  Ίσως να νομίζετε ότι η χρήση δακτυλιδιών έχει τις ρίζες της σε έναν ή περισσότερους πολιτισμούς, φυλές ή πεποιθήσεις κάποιων ανθρώπων μακριά … αλλά δεν είστε και σίγουροι ακόμα. Ίσως να νομίζετε ότι είναι απλά διασκεδαστικό ή μια ανόητη παράδοση που παίρνουμε πολύ σοβαρά την ερμηνεία της.
Σε όποια κατηγορία κι αν εμπίπτετε, θα σας ενημερώσουμε αμέσως τώρα, για τις συμβολικές σημασίες των δακτυλιδιών στα δάχτυλα!
Η αλήθεια είναι ότι τα δαχτυλίδια είναι όμορφα και η συνήθειά τους έχει ιστορικές αναφορές  σε έξι παράγοντες:
• Πολιτισμός
• Ιστορία
• Θρησκεία
• Φύλο
• Γάμος και σχέσεις
• Προσωπική προτίμηση
Αλλά αυτή είναι μια γενική ιδέα του συμβολισμού των δακτυλιδιών.

Ποιες είναι στ’ αλήθεια οι σημασίες των δαχτυλιδιών στα δάχτυλα;

Για ορισμένους, οι λόγοι για τη χρήση ενός δακτυλιδιού σε οποιοδήποτε από τα χέρια είναι οι ίδιοι. Επιλέγουν να φορούν δαχτυλίδια στα λιγότερο κυρίαρχα δάχτυλα τους.
Το δεξί χέρι είναι το χέρι που οι περισσότεροι άνθρωποι εκτελούν τις περισσότερες ενέργειες. Το αριστερό μπορεί να ονομαστεί το «σκεπτόμενο» χέρι … αλλά για τους περισσότερους από εμάς, είναι “υποχωρητικό”.

Η αλήθεια για το σύμβολο των δαχτυλιδιών στα δάχτυλα

Σε γενικές γραμμές, αυτό που σημαίνει ένα δαχτυλίδι στο αριστερό χέρι είναι διαφορετικό από αυτό που σημαίνει στο δεξί.

Στο ελαφρύ, μικρό δάχτυλο 
Σε πολλούς πολιτισμούς, αυτό το δάχτυλο δεν έχει πολιτιστικό ή θρησκευτικό νόημα. Το δάχτυλο βρίσκεται στο ένα άκρο του χεριού και έτσι δεν ενοχλεί τη χρήση του δείκτη ή ολόκληρης της παλάμης.

Ανεξάρτητα από το χέρι, σημαίνει ότι είστε καλός διαπραγματευτής και συμβολίζει τη διαίσθηση, την επικοινωνία και τη γρήγορη νοημοσύνη. Μερικοί λένε ότι αντιπροσωπεύει τη μνήμη.
Ανθρωποι με αυτοπεποίθηση και δημιουργικοί  είναι γνωστό ότι φορούν δαχτυλίδια σε αυτό το δάχτυλο επίσης. Μόλις βάλετε ένα δαχτυλίδι σε αυτό το δάχτυλο, μπορούμε να πούμε ότι είστε επινοητικοί, καλοί στην πειθώ, και έχετε το δώρο της καλής ομιλίας.
Αστρολογικά, αντιπροσωπεύει τον πλανήτη Ερμή και στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιείται ως σύμβολο της νοημοσύνης και της πειθούς.
Αριστερό μικρό δάχτυλο
• Οικογενειακή έννοια: Αν ένας άνδρας πρέπει να φοράει δαχτυλίδια – συχνά δύο – στο αριστερό του δάχτυλο, είναι παντρεμένος. Ο δακτύλιος που ακολουθεί δείχνει τον γάμο του, ενώ ο παραπάνω λέγεται δακτύλιος σημάτων και σχετίζεται με την προέλευση αυτής της παράδοσης. Με την πάροδο του χρόνου, το στυλ αυτό βρίσκεται σε παρακμή και τώρα βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης. Και παρόλο που η ακριβής ημερομηνία είναι άγνωστη, η παράδοση κρατάει από τον 19ο αιώνα.
• Συνδέσεις με τα εγκλήματα: Ένα δαχτυλίδι – σε οποιοδήποτε από τα δύο χέρια, στην πραγματικότητα – μπορεί να συσχετιστεί με τη μαφία. Λέγεται ότι σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα – και κάποιο διάσημο δράμα, όπως το The Sopranos, το φέρνει στη μνήμη μας.
• Ως απλά κοσμήματα: Το αριστερό μικρό δάχτυλο είναι μικρό και δεν θα χρειαζόταν μεγάλο δαχτυλίδι. Είναι το σωστό δάχτυλο για να προσθέσετε μόνο ένα δαχτυλίδι, ως κοσμήμα αν αυτό είναι όλο που θέλετε. Λόγω του μικρού μεγέθους του, το δάχτυλο θα τραβήξει την προσοχή !
Δεξί μικρό δάχτυλο 
Αυτό χαρακτηρίζεται ως δαχτυλίδι επαγγελματικής κατάστασης. Για έναν απόφοιτο της οικολογίας, της μηχανικής ή οποιασδήποτε άλλης αξιέπαινης επιστήμης, ένα δαχτυλίδι στο δεξί μικρό δάχτυλο είναι ένα σύμβολο του βαθμού που αποκτήθηκε ή της επαγγελματικής προεξέχουσας θέσης. Αυτοί οι δακτύλιοι είναι κατασκευασμένοι από σίδηρο, ανοξείδωτο χάλυβα ή οποιοδήποτε μέταλλο.
Η κινεζική φιλοσοφία πιστεύει ότι ένας δακτύλιος στο δεξί μικρό δάχτυλο σημαίνει να είσαι καλός ακροατής. Και αυτό σημαίνει κατανόηση των επιθυμιών και ιδεών των άλλων.

Στον παράμεσο  
Αυτό είναι επίσημα το δάχτυλο της σχέσης, καθώς τα δαχτυλίδια που φοριούνται εκεί στέκονται για τις σχέσεις, την αγάπη, αλλά και τη δημιουργικότητα. Αυτό είναι γνωστό.

Αριστερός παράμεσος
Στον δυτικό κόσμο, είναι το δάχτυλο που ένα ζευγάρι θα φορέσει τα δαχτυλίδια της ένωσής του. Ωστόσο, το νόημα δεν είναι μόνο να παντρευτείς.
• Γάμος: Όταν είστε παντρεμένος νόμιμα, θα πρέπει να υπάρχει ένα δαχτυλίδι στο  αριστερό σας χέρι. Αυτό ισχύει για πολλές δυτικές χώρες και το συνδέουν με τη ρωμαϊκή πεποίθηση ότι το αίμα σας περνάει μέσα από τη φλέβα του δακτύλου του αριστερού χεριού στην καρδιά. Τι γίνεται όμως αν δεν είστε παντρεμένοι;
Τότε, σημαίνει …
• Δέσμευση ή Ρομαντική Υπόσχεση: Κάποιος έχει υποσχεθεί να σας παντρευτεί … και ο δακτύλιος συμβολίζει αυτήν την υπόσχεση. Σε πολλές περιπτώσεις, τα δύο αφοσιωμένα άτομα πρέπει να φορούν το δαχτυλίδι αρραβώνων για να χρησιμεύει ως υπενθύμιση, ότι έχουν μια υπόσχεση γάμου να κρατήσουν και επίσης για να το πείτε στους άλλους.
• Αποχή: Για ένα νεαρό άτομο που δεν συμμετέχει σε έναν υποσχεθέντα γάμο, ο λόγος μπορεί να είναι η αποχή από το σεξ. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να το ονομάσουμε δακτύλιο αγνότητας ή καθαρότητας.
Σίγουρα όμως, το παράμεσο δάχτυλο του αριστερού σχετίζεται με τις σχέσεις. Σε άλλους πολιτισμούς και πεποιθήσεις σε όλο τον κόσμο, πάντως, συνδέεται με τη Σελήνη, την ομορφιά και τη δημιουργικότητα.

Δεξί δάχτυλο παράμεσος
Ακριβώς όπως το αριστερό δαχτυλίδι προορίζεται για την αναγνώριση του γάμου, ο δεξιός δακτύλιος είναι δεσμευμένος για το γάμο σε ορισμένες χώρες (σε αυτές περιλαμβάνονται η Γερμανία, η Ρωσία και η Ινδία).

Παρόμοια με το δάκτυλο του αριστερού, μπορεί να σημαίνει ικανοποίηση,αλλά και αποχή από σχέσεις για κάποιον που δεν έχει σχέση.

Η κινεζική φιλοσοφία, από την άλλη πλευρά, προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση. Το γιανγκ (το δεξί χέρι) είναι ένα σημάδι της ικανότητας διδασκαλίας. Μπορείτε εύκολα και αποτελεσματικά να διδάξετε ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Το γιν (το αριστερό χέρι) σημαίνει ότι μια σχέση πήγε στραβά, είστε διαζευγμένοι ή βιώσατε χηρεία.

Όσον αφορά το συμβολικό νόημα, σχετίζεται και με τη Σελήνη.

 

Σημασία των δαχτυλιδιών στο κάθε δάχτυλο:

Στο δάχτυλο του δείκτη
Ένας δακτύλιος σε ένα από τα δάχτυλα δείκτη σημαίνει αρχή. Αυτό σημαίνει ότι είστε – ή προσπαθείτε να είστε – ηγέτης, και έχετε τεράστια αυτοεκτίμηση.
Αριστερός δείκτης
Η αστρονομική σημασία αυτού του δακτύλου είναι ο Δίας. Ο δακτύλιος που χρησιμοποιείται σε αυτό το χέρι συμβολίζει ένα σημείο ανάπαυσης.
Για όσους αγαπούν την οικογένεια, ο αριστερός δείκτης (και ο δεξιός) χρησιμοποιείται για δαχτυλίδια και οικογενειακά στολίδια.
Θυμάστε αυτές τις βασίλισσες σε κλασικές ταινίες; Φορούσαν τα δαχτυλίδια στον αριστερό δείκτη για να τα  «φιλήσουν» οι άνδρες. Αυτό μπορεί να είναι και παλιομοδίτικο, αλλά κι η ιστορία δεν μπορεί να ξεχαστεί.
Εάν θέλετε να το αναδείξετε, φορέστε ένα αριστοκρατικό και ακριβό δαχτυλίδι στον αριστερό δείκτη σας για να το παρατηρήσουν και να το εκτιμήσουν.
Δείκτης δεξιού χεριού
Μερικοί πολιτισμοί δέχονται ένα δαχτυλίδι σε αυτό το δάχτυλο ως σύμβολο του γάμου. Ο εβραϊκός πολιτισμός, για παράδειγμα, το πιστεύει αυτό. Μια εβραία νύφη θα φορούσε ένα απλό χρυσό δαχτυλίδι στον δεξί δείκτη πριν από τον γάμο. Μόλις ολοκληρωθεί η παράδοση του γάμου, μπορεί να αλλάξει το δαχτυλίδι στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Αν δεν είστε Εβραίοι και δεν πιστεύετε σε αυτή την παράδοση, ένα δαχτυλίδι σε αυτό το δάχτυλο απλά σημαίνει ένα «δαχτυλίδι».
Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σημαίνει δίψα για εξουσία. Η διάθεση σας να είναι πομπώδης για να παρουσιάσετε τη βασιλική προσωπικότητα που συνδέεται με αυτό το δάχτυλο.
Με την έννοια του γιν και του γιανγκ, σημαίνει την αντοχή να οδηγήσετε άλλους – στον αριστερό δείκτη ως το γιν. Στα δεξιά, σημαίνει υπακοή και ταπεινοφροσύνη και διαθεση να μάθετε από τους άλλους.

Σημασίες των Δαχτυλιδιών στον αντίχειρα

Οι παλμοί συνδέονται με μηνύματα θέλησης. Ένα δαχτυλίδι στον δεξιό αντίχειρα σημαίνει ότι είστε ισχυροί και τολμηροί. Έχετε όνειρα, αλλά συχνά αμφίβολα. Αλλά ένα δαχτυλίδι στον αριστερό αντίχειρα είναι ακριβώς, όπως είπαμε, ένα σύμβολο της εσωτερικής σύγκρουσης.
Αριστερός αντίχειρας
Μόδα! Αυτά είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αν φορέσετε ένα χονδρό δαχτυλίδι στον αριστερό σας αντίχειρα. Δεν υπονοείτε τίποτα για τη σχέση σας.
Ωστόσο, στην αρχαία Ελλάδα ήταν διαφορετικό το συμπέρασμα, καθώς συνδέεται με τους άνδρες. Και οι γυναίκες που φέρουν δαχτυλίδια σε οποιονδήποτε από τους αντίχειρες επισημαίνονται με ανδρική δύναμη και ανδρική αξιοπρέπεια. Για τις γυναίκες, δείχνει αντοχή, θέληση και ευσυνειδησία.
Επιπλέον, στον κόσμο σήμερα, ένα δαχτυλίδι στον αριστερό αντίχειρα μιας γυναίκας σχετίζεται με ανδρικά χαρακτηριστικά. Αυτοί οι χαρακτήρες θα μπορούσαν να είναι πεισματάρης ή εγκάρδιος. Εναλλακτικά, μπορεί να σημαίνει ότι η γυναίκα έχει δυσαρέσκεια για την προσωπική της ζωή.
Η κινεζική φιλοσοφία του γιν και του γιανγκ έχει διαφορετική γνώμη. Πιστεύεται ότι τα πράγματα που είναι αντίθετα σε νόημα μπορεί να έχουν συμπληρωματικό και αλληλένδετο νόημα. Αυτά τα αντιτιθέμενα νοήματα ονομάζονται γιν και γιανγκ … και με αυτή την πεποίθηση, ο δακτύλιος στον γιν (αριστερό) αντίχειρα αντιπροσωπεύει την βεβαιότητα. Σημαίνει διαφορετικά στον αντίχειρα (δεξιά): ευέλικτη φύση και γρήγορη προσαρμογή στη λαϊκή θέληση.

Συμβουλές: 
Γνωρίζουμε ότι θέλετε να φανείτε ωραίες όταν φοράτε δαχτυλίδια σε όποιο δάχτυλο κι αν επιλέγετε. Είναι μια καλή απόφαση και δεν χρειάζεται να αισθάνεστε αμήχανα ή περίεργα όταν δεν χρησιμοποιείτε τα δαχτυλίδια για άλλο σκοπό εκτός από την ομορφιά.

• Πρώτον, κάντε το τέλειο μανικιούρ καθώς θα πρέπει να έχετε εκθαμβωτικά δάχτυλα.
• Είστε νέα γυναίκα; Αποφύγετε δαχτυλίδια που είναι χοντρά, έχουν μεγάλα σχέδια ή έχουν υπερμεγέθη διακοσμητικά στοιχεία . Είναι περίπλοκα  για τα νεανικά δάχτυλά σας.
• Επιλέξτε δαχτυλίδια σχήματος ωοειδούς, αν έχετε σύγχυση σχετικά με τα σχήματα που θα επιλέξετε. Ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δακτύλων. Φαίνονται χαριτωμένα και το δάκτυλο μοιάζει αρκετά μακρύ, όπως και στην περίπτωση ορισμένων χρωμάτων νυχιών που κάνουν τα νύχια να φαίνονται μακρύτερα.
• Αν δεν είστε δαιμονική ή κάποια θεά, μην φορέσετε πολλά δαχτυλίδια, όπως δέκα δαχτυλίδια σε δέκα δάχτυλα – αυτό είναι πάρα πολύ!
• Ωστόσο, αν είναι η επιλογή σας τα “πάρτι δαχτυλιδιών” είναι πολύ μοντέρνα τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε πολλαπλά δαχτυλίδια στα δάχτυλά σας κάθε φορά και να φαίνονται κομψά και μοντέρνα.
Αν σας ευχαριστεί, κάντε το. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα σετ δακτυλιδιών έχουν ένα παρόμοιο σχέδιο ή ένα κοινό παράγοντα. Θα μπορούσε να είναι το σχέδιο, το χρώμα ή το σχήμα. Εάν τα δαχτυλίδια έχουν παρόμοιο σχέδιο με τα σκουλαρίκια ή το περιδέραιο σας, η διαδικασία μετατρέπεται σε ένα win-win look!
• Φορέστε μικρά δαχτυλίδια στα μεσαία δάκτυλα. Επίσης, χονδροειδή ή μεγάλα δακτυλίδια θα επηρεάσουν την ευελιξία του δείκτη.

Και μην ξεχάσετε να φορέσετε δαχτυλίδια τόσα όσα θέλετε. Εξάλλου ένα  είναι σίγουρο. Όποιος είναι να λάβει το μήνυμα θα το λάβει έτσι κι αλλιώς με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!