Δροσιστικό, αλλά όχι παγωμένο, το σεμιφρέντο είναι ένα «ημι-παγωτό» με πολλές παραλλαγές! Οι λάτρεις του γλυκίσματος αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!

Είναι παγωμένο σαν τα παγωτά αλλά έχει μια κρεμώδη και βελούδινη υφή. Περιέχει λιγότερα υγρά από το παγωτό και δεν έχει κρυστάλλους .Δεν χρειάζεται να το «χτυπάμε» ανα 2 -3 ωρες. Μπορεί είτε να σερβιριστεί σε κομμάτια σαν τούρτα, είτε σε μπάλες όπως τα παγωτά.

Υλικά για τη βασική συνταγή
3 αβγά + 2 κρόκοι
1 κ.γ. βανίλια
220 γρ. ζάχαρη άχνη
500 ml κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα βερίκοκο
12 βερίκοκα
100 ml γλυκό κρασί Μοσχάτο Σάμου
30 γρ. ζάχαρη καστανή
1 μεγάλο φύλλο αρμπαρόριζας

Για το σερβίρισμα
Άνθη λεβάντας ή στικς βανίλιας

Τρόπος παρασκευής
Σε μπεν μαρί βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 6-8 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν σαντιγί.
Τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας απαλά, ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Δίνει 2 λίτρα σεμιφρέντο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με το κρασί, τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 12 περίπου λεπτά με το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα βερίκοκα με τη σάλτσα τους να κρυώσουν.
Σερβρίρουμε το σεμιφρέντο με τη σάλτσα βερίκοκου και γαρνίρουμε με άνθη λεβάντας ή στικς βανίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here