Ξέρετε τη Στρατηγική Pro/Con ;

Βγάλτε μπροστά τον καλύτερο εαυτό σας στην δουλειά και τη ζωή! Ξέρετε τον κατάλογο Pro/Con?  

Εσείς τί κάνετε, όταν τα πράγματα γίνονται περίεργα;

Την περασμένη εβδομάδα, διαβάσαμε μια εξαιρετική συνέντευξη του Steven Johnson, του συγγραφέα του Farsighted.

Γιατί τη βρήκαμε τόσο συναρπαστική; Πρωτίστως επειδή ψάχνουμε πάντα για στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τουλάχιστον μια στρατιγική λογικής στις επιλογές μας, όταν η ζωή μας εκπλήσσει!

Η αγαπημένη μου στρατηγική που περιγράφεται από τον Johnson στη συνέντευξή του είναι αυτή που ονομάζεται «Σενάριο: Σχεδιασμός».

Η ιδέα;

Γράψτε τρεις ιστορίες για το πιθανό αποτέλεσμα μιας απόφασης: μία όπου τα πράγματα πάνε καλά, μία που γίνονται άσχημα, και μία που φαίνονται κάπως περίεργα.

Γιατί μας άρεσε τόσο πολύ αυτό;

Νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων στο μυαλό μας σε μια ιστορία (ιδιαίτερα αν σας αρέσει η αφήγηση) βραχυκυκλώνει την ισχυρή μας απογοήτευση στο σενάριο «λάθος πιστέψαμε».

Ανακάλυψα επίσης ότι η σκέψη μας για τον τρόπο με τον οποίο μια απόφαση μπορεί να πάρει περίεργη τροπή, όχι μόνο είναι ικανή για να ξεκινήσει η δημιουργική μου σκέψη βρίσκοντας λύσεις, αλλά και μου δίνει μια εικόνα τελικά για το πόσο έντονα με νοιάζει αν βγει λάθος αυτή η απόφαση.

Φαίνεται, τελικά ότι όταν θέλω πραγαματικά να πάνε καλά τα πράγματα, κανένα σενάριο δε φαίνεται αρκετά περίεργο,μόνο ίσως πολύπλοκο.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να προσθέσετε λίγες στρατηγικές λήψης αποφάσεων στο ρεπερτόριό σας, συστήνω ανεπιφύλακτα να μελετήσετε αυτή τη σελίδα !

Pro/Con

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here