Χοιρινό με ρεβύθια

Tο προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε μέχρι την επομένη, για να μαλακώσουν.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμύδι
4-5 ώριμες ντομάτες
½ κιλό ρεβύθια
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις
ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.

 

2ος τρόπος,από την κα Καλεντάκη Νικητούλα

Περιοχή: Εθια Αστερουσίων

Εποχή: φαγητό του γάμου

Υλικά
1 κιλό ρεβύθια
1/2 κιλό χοιρινό μικρά κομμάτια
μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
χυμό από 3 λεμόνια και
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για το δέσιμο
προαιρετικά λίγο άνηθο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβύθια τόσο όσο να τρώγονται. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Μετά προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε περίπου 30-40 λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις. Βάζουμε λίγο άνηθο και τελειώνουμε με το δέσιμο. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Έπειτα το ρίχνουμε όλο μέσα. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού το λεμόνι και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here