Χοιρινό με ρεβύθια
Tο προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε μέχρι την επομένη, για να μαλακώσουν.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμύδι
4-5 ώριμες ντομάτες
½ κιλό ρεβύθια
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις
ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.