Χταπόδι παραδοσιακό,με μακαρόνια

Ένα φαγητό νηστίσιμο, που όμως μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
τα 3/4 από το μέτριο κουτάκι του πουμαρό
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια (2cm) το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χταπόδι και τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί.
Τέλος σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
‘Έχουμε ζεστάνει νερό το οποίο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα – να φτάσει λίγο πιο πάνω από την μέση της κατσαρόλας.
Μαγειρεύουμε στην χύτρα για 20 λεπτά η σε κατσαρόλα για 1 ώρα προσέχοντας πάντα να υπάρχει αρκετό νερό.
Όταν γίνει το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Τα μακαρόνια τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που δίνουν οι οδηγίες της συσκευασίας, γιατί θα μείνουν μέσα στην ζεστή σάλτσα και θα βράσουν από μόνα τους.
Αν μείνει αρκετή σάλτσα θα απορροφηθεί από τα μακαρόνια κρυώνοντας.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή με τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here