Δεν θες να ζήσεις άλλο σε αυτόν τον πλανήτη; Η NASA σου βρήκε λύση!

Το 2017 ανακοινώθηκε η ανακάλυψη 7 πλανητών στο περίεργο πλανητικό σύστημα Trappist – 1 με τους πλανήτες να βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του!

Το ιδιαίτερο του Trappist 1 (πέραν του ότι έχει 7 ξαδερφάκια της γης) είναι πως ο ήλιος του είναι ένας κόκκινος νάνος (αρκετά πιο ψυχρός σε σχέση με τον ήλιο μας) οπότε οι πλανήτες παρότι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά του, είναι στην κατοικήσιμη ζώνη (συνθήκες που ευνοούν την ύπαρξη νερού).

Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι πως οι αποστάσεις μεταξύ των πλανητών μεταξύ τους είναι τόσο κοντινές όσο της Γης με την Σελήνη! Μια σφιχτή αγκαλιά σαν να λέμε! (Ίσως γι αυτό να ονομάστηκε Trappist – trap=παγίδα)

Δεν θες να ζήσεις άλλο σε αυτόν τον πλανήτη; Η NASA σου βρήκε λύση!

To poster που μόλις δημοσίευσε η NASA στο website της είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση του πως θα φαινόντουσαν οι υπόλοιποι πλανήτες του συγκεκριμένου ιδιαίτερου πλανητικού συστήματος μιας και είναι τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον που οι τροχιές τους αλληλοεπηρεάζονται.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν υπάρχει κάπου μια δεύτερη γη, αλλά πότε θα φτάσουμε εκεί, ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου.

Είναι συναρπαστική, ανακάλυψη όπως δήλωσαν οι ερευνητές, καθώς με μαζεμένους τόσους πλανήτες με παρόμοιες συνθήκες με την γη, το όλο σύστημα αποτελεί  ένα σπουδαίο περιβάλλον ερευνών για τους επιστήμονες που επικεντρώνονται στην μελέτη εξωπλανητών.

Μπορείτε να δείτε το poster για τον Trappist 1 σε πλήρη ανάλυση και να το κατεβάσετε εδώ: