Ζιζέλ: «Υπέφερα από κρίσεις πανικού και είχα τάσεις αυτοκτονίας»

Είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα παγκοσμίως, παντρεμένη με διάσημο και πλούσιο αθλητή και τα παιδιά της έχουν συνηθίσει τόσο την υγιεινή διατροφή που δεν αναζητούν καν τα σνακς. Ωστόσο η Ζιζέλ Μπούντχεν δηλώνει πως η ζωή της δεν είναι όσο τέλεια δείχνει.
Στο νέο της βιβλίο «Lessons: My Path to a Meaningful Life» το 38χρονο μοντέλο αποκαλύπτει πως κάποτε υπέφερε από κρίσεις πανικού κι είχε αυτοκτονικές τάσεις. «Τα πράγματα μπορεί να δείχνουν τέλεια εξωτερικά, αλλά δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά. Ένιωσα πως ίσως ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μερικές ανασφάλειες μου κι αυτό με έκανε να καταλάβω πως δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα έχω ζήσει. Είμαι αυτή που είμαι λόγω αυτών των εμπειριών», λέει.

Αλλά η Ζιζέλ λέει πως η «τέλεια ζωή» της στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας συνοδευόταν από τεράστιο άγχος.
Η πρώτη κρίση πανικού βίωσε στη διάρκεια πτήσης το 2003, η οποία συνοδεύτηκε έκτοτε από κλειστοφοβία- φοβόταν τούνελ, ασανσέρ και κάθε είδους μικρό και κλειστό χώρο. «Ήμουν σε ένα τέλειο σημείο στην καριέρα μου, πολύ κοντά με την οικογένειά μου και πάντα με θεωρούσα θετικό άνθρωπο, οπότε άρχισα να κατηγορώ τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν, «Γιατί πρέπει να νιώθεις έτσι;». Ένιωθα πως δεν είχα κανένα δικαίωμα να αισθάνομαι άσχημα. Αλλά ένιωθα ανήμπορη. Ο κόσμος σου γίνεται ολοένα και πιο στενός, δεν μπορείς να ανασάνεις, κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις», λέει η Ζιζέλ.
Όταν οι κρίσεις πανικού έγιναν σχεδόν καθημερινότητα, η Ζιζέλ λέει πως άρχισε να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία. «Βασικά είχα συνεχώς την σκέψη, «Αν πηδήξω αυτή τη στιγμή από το μπαλκόνι, όλο αυτό θα τελειώσει και ποτέ δεν χρειαστεί ξανά να ανησυχήσω γι’ αυτό το συναίσθημα, πως ο κόσμος γύρω μου στενεύει», εξηγεί η ίδια.

 

Για να το διαχειριστεί επισκέφτηκε έναν ειδικό, ο οποίος της έδωσε Xanax, αλλά αποφάσισε να μην τα πάρει ποτέ και αντ’ αυτού να ξεκινήσει διαλογισμό. «Η ιδέα του να εξαρτώμαι από κάτι φάνταζε στο μυαλό μου ακόμη χειρότερη, επειδή σκεφτόμουν, «Τι θα γίνει αν χάσω το χάπι; Τότε; Θα πεθάνω;». Το μόνο βέβαιο ήταν πως χρειαζόμουν βοήθεια», παραδέχεται η Ζιζέλ.

Με την συμβουλή των γιατρών, υιοθέτησε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. «Κάθε μέρα κάπνιζα κάμποσα τσιγάρα, έπινα ένα μπουκάλι κρασί και τρεις καφέδες και τα έκοψα όλα σε μια μέρα. Σκεφτόμουν, αν όλα αυτά με οποιονδήποτε τρόπο μού προκαλούν τέτοιον πόνο στη ζωή μου, πρέπει να φύγουν», λέει η Ζιζέλ, που έχει κόψει επίσης τη ζάχαρη και για να διαχειριστεί το άγχος της στράφηκε στη γιόγκα και τον διαλογισμό.